Marmelatlı Kurabiye

Puan :
Yumuşak ele yapışmayan kıvamda hamuru yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hazırladığını hamur toplarınız önce yumurta akına daha sonra toz şeker ya da hindistan cevizine bulayın.Yağlı kağıt serili tepsiye, hamur toplarını aralıklı olarak dizin ve üzerine baş parmağınızla ya da bir oklava ucu ile bastırıp ortasını çukur yapın .Önceden ısıtılmış 180° fırında 15 dk kadar hafif pembeleşinceye kadar pişirin fırından alıp orta kısmı yani marmelat koyulacak kısma tekrar hafifçe bastırıp 1 tatlı kaşığı kadar Tat Kayısı Marmeladı koyup 5 dk daha fırında bekletin.

 Afiyet olsun!

Malzemeler

  • Atıştırmalıklar
  • 30 Dk
  • Orta
  • 110 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı (beyazı dışına sürmek için)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3.5 su bardağı un
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
Üzeri için;