Kırmızı Sebze Pestolu Spaghetti Tarifi

Score :
Kırmızı Sebze Pestolu Spaghetti Tarifi

Tat Kurutulmuş Domates´in yağını bir kapta süzdürün. Bademleri irice kıyıp, sürekli karıştırarak orta ateşte ve yağsız bir tavada, altın sarısı rengini alıncaya kadar kavurun. Sarımsakların kabuklarını soyup kıyın. Acı kırmızı biberleri yıkayıp uzunlamasına doğrayın. Sapını ve çekirdeklerini ayıkladıktan sonra küçük parçalar halinde kesin. Acı kırmızı biberleri yıkadıktan sonra ortadan ikiye bölün, çekirdeklerini ve beyaz kısımlarını ayıklayıp küp şeklinde doğrayın. Yağı süzülmüş olan domatesleri küçük küçük doğrayın. Doğradığınız domatesleri, sarımsak, Tat Biber Salçası'nı süzdürdüğünüz 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırarak püre haline getirin. Diğer tarafta makarnaları paketteki tarife uygun olarak haşlayın. Fesleğenleri ayıklayıp, yıkayın ve suyunu kağıt havlu yardımı ile alın. Küçük parçalara bölün. Makarnalar tam pişmeden önce, kaynayan makarna suyundan bir miktar alın ve sebze pestosuna (koyu bir kıvam alana kadar) ilave edin. Tuz ile tatlandırın. Diğer tarafta hazırlanan makarnaları süzdürün. Hemen; kırmızı pesto, kavrulmuş badem ve fesleğen ile harmanlayın. Peyniri yanında ayrı olarak servis edin.

Ingredients

  • Pastries and Pasta
  • 15 Min
  • Easy

• 100 gr Tat Kurutulmuş Domates                                                             
• 2 yemek kaşığı Tat Tatlı Biber Salçası
• 1 paket Spaghetti
• 50 gr badem (kabuksuz)
• 1 - 2 diş sarımsak
• 2 adet küçük taze acı kırmızı biber
• 1 demet fesleğen
• 80 gr parmesan (rendelenmiş)
• Tuz