Zeytinyağlı Acılı Piyaz

Puan :
Zeytinyağlı Acılı Piyaz

Yayvan bir tencerede sızma zeytinyağını kızdırıp içine piyazlık doğradığınız kuru soğanı ekleyin ve soğanları kavurun. Soğanları kavurduktan sonra içine tavla zarı büyüklüğünde doğranmış havuç, kıyılmış sarımsak ve kırmızı pul biberi ilave edip bir süre kavurun. Daha sonra Tat Menemen Harcı, su, tuz, karabiber ve Tat Haşlanmış Kuru Fasulye´yi ilave edip bir süre kısık ateşte pişirip ılık olarak servis edin.

Malzemeler

  • Sebze Yemekleri
  • 15 Dk
  • Kolay
  • 800 gr Tat Haşlanmış Kuru Fasulye
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı Tat Menemen Harcı
  • 1/2 su bardağı su
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber