Domatesli Cevizli Güveç 

Puan :
Domatesli Cevizli Güveç 

Derin bir tencerede tereyağını kızdırıp içine yemeklik doğradığınız kuru soğanı ilave edin ve soğanlar renk alıncaya kadar kavurun. Soğanlar renk alınca içine; Tat Türlü, Tat Mısır, Tat Cevizli Ezme, et suyu, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Kısık ateşte yemeği bir süre pişirip güveç kaplarına alın. Dilerseniz üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip, 200 derece sıcak fırında biraz daha ısıtarak, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

 

Malzemeler

  • Sebze Yemekleri
  • 30 Dk
  • Zor
  • 1 kavanoz Tat Türlü
  • 1 kavanoz Tat Mısır
  • 4 yemek kaşığı Tat Cevizli Ezme
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber