Bulgurlu Kuru Patlıcan Dolması

Puan :
Bulgurlu Kuru Patlıcan Dolması

✨Patlıcan kurularını kaynar su içinde 5 dakika kaynatıp sudan çıkarın, soğumasını bekleyip iyice kurulayın.
✨Kıymayı rengi dönünceye kadar zeytin yağında kavurun, soğan ve salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. 
✨Soğanlar pembeleşince bulgur, maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırın.
✨İç harcı ocaktan alıp kuru patlıcanların içini doldurup sığ bir tencereye yerleştirin, dolmaların üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyin, iki yemek kaşığı zeytin yağı gezdirip kısık ateşte bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
✨Domates püresini bir yemek kaşığı tereyağı ile kavurun, kuru nane ve pul biber ekleyin, pişen dolmaları domatesli sos ile servis edin.

Malzemeler

  • Zeytinyağlılar
  • 0 Dk
  • Zor

✨15 adet patlıcan kurusu
✨100 gr kıyma
✨½ su bardağı pilavlık bulgur
✨1 tatlı kaşığı Tat Biber Salçası 
✨1 tatlı kaşığı Tat Domates Salçası 
✨1 adet küp doğranmış kuru soğan
✨½ demet ince kıyılmış maydanoz
✨1 çay kaşığı tuz
✨½ çay kaşığı karabiber
✨½ çay bardağı zeytinyağı
✨Pişirmek için sıcak su

Domatesli sos için:

Tat Domates Püresi
✨1 yemek kaşığı tereyağı
✨1 çay kaşığı kuru nane
✨1 çay kaşığı acı pul biber