- 1 demet pazı
- 2 adet taze soğan
- ½ demet maydanoz
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı Tat Haşlanmış Nohut
- ½ yemek kaşığı Tat Domates Salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 su bardağı Tat Organik Doğranmış Domates
tat Table
Domates Soslu Nohutlu Pazı Sarma Tarifi
Score :
Pazı yapraklarını yıkayıp kaynar su içinde 1 dakika bekletin, yaprakları buz dolu bir kaba alın bir iki dakika bekleyip sudan çıkarın, bir süzgece alın.
Pilavlık bulguru yıkayıp süzün.
Tat Haşlanmış Nohutları bir süzgece alıp iyice süzün.
Taze soğanı ve maydanozu ince ince kıyın.
Dolma harcı için Tat Doğranmış Domates hariç tüm malzemeyi harmanlayın.
Küçük sufle kalıbına pazı yapraklarını yerleştirin, fazla kısımlarını kabın dışında bırakın, dolma harcından 1 yemek kaşığı alıp kabın ortasına koyun, pazı yapraklarını bohça gibi üzerine kapatın.
Hazırladığınız dolmaları yayvan bir tencereye yerleştirin.
Üzerine Tat Doğranmış Domates'i yayın, biraz zeytinyağı gezdirin.
1 çay bardağı su ilave ederek orta ateşte pişirin.
Servis tabağına alın ılık servis edin.
Ingredients
- Main Dishes
- 45 Min
- Hard