Tavuklu Bezelyeli Bulgur Pilavı

Puan :
Tavuklu Bezelyeli Bulgur Pilavı

✨Tavuk göğüs etini haşlayın, haşlama suyunu pilavı demlemek için ayırıp, eti tiftikleyin.
✨Pilav tenceresine tereyağını ve zeytinyağını ekleyin, tavuk etlerini ilave edip beş dakika renk alıncaya kadar yağda çevirin.
✨Yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyin, 1,5 bardak tavuk suyunu ilave edin, tuz ile lezzetlendirip suyunu çekinceye kadar pişirin.
✨Pilav suyunu çekince ocaktan alıp demlenmeye bırakın.
✨Bir tavaya biraz zeytin yağı gezdirin, 1 su bardağı Tat Bezelyeyi ekleyin, taze çekilmiş karabiber ve pul biber ile lezzetlendirip birkaç dakika kavurun.
✨Kavurduğunuz bezelyeleri pilavın üzerine koyarak servis edin.

Malzemeler

  • Tavuk Yemekleri
  • 30 Dk
  • Orta

✨1 su bardağı pilavlık bulgur
✨1 adet tavuk göğüs eti
✨1 su bardağı Tat Bezelye 
✨1 yemek kaşığı tereyağı
✨2 yemek kaşığı zeytinyağı
✨1 çay kaşığı tuz
✨½ çay kaşığı pul biber
✨½ çay kaşığı kara biber
✨1,5 su bardağı tavuk suyu