- 800 gr labne
- 2 paket krema (400 ml)
- 350 gr toz şeker
- 5 orta boy yumurta
- 50 gr un
- 2 paket vanilya
- 50 gr kaymak(opsiyonel)
Üzeri için:
İlk olarak 20 cm’lik bir kalıbın tabanına uygun yağlı kagıt kesip yerleştirin daha sonra kalıbın iç kısmına 2. bir yağlı kağıdı elinizle buruşturup açıp kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin. Öncelikle peynirler sulu ise süzün, karıştırma kabınıza şekerleri ve peynirleri koyup iyice çırpın ardından kremayı kaymağı ve eleyerek unu vanilini ilave edip tekrar çırpın son olarak yumurtaları teker teker olmak üzere kırıp karıştırın birini karıştırmadan diğerini kırmayın.Önceden ısıtılmış Fanlı ayarda ilk 10 dk 220°de sonra 200°ye indirip 15-20 dk daha pişiriyoruz. Bu süre her fırında farklı olabilir. Üst kısım iyice kızarıp yanık görünüm almalı ve ortası sallanıyor olması oldukça önemli. dilimlediğinizde ortası kremamsı olmasını isterseniz 27 dk gibi bir süre ideal olacaktır. Fırından aldığınızda kalıbı iyice soğumasını bekleyip buzdolabına alın ve 1 gün mutlaka bekletin. Tat Kuşburnu Marmelat ile servise hazırlayın.
Afiyet olsun!
Üzeri için: