Mercimekli Bulgur Pilavı

Puan :
Mercimekli Bulgur Pilavı

Yayvan bir tencerede margarini veya tereyağını kızdırın. İçine soğuk su ile yıkanmış bulgurları ilave edip, kavurun. Daha sonra içine haşlanmış mercimek, kıyılmış sarımsak, Tat Doğranmış Domates, kuru nane, kırmızı pul biber, su, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin ve demlendirin. Demlenen mercimekli bulgur pilavını sıcak olarak servis edin. 

Malzemeler

  • Sebze Yemekleri
  • 30 Dk
  • Orta
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 su bardağı bulgur
  • 3 yemek kaşığı margarin / tereyağı
  • 3 yemek kaşığı Tat Doğranmış Domates 
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber