Hamur için olan tüm malzemeleri bir kapta yoğurun.
Hamur hazır olunca üzerini nemli bir bezle örtüp on dakika dinlendirin.
İç harcı için soğanı rendeleyip suyunu sıkın, tüm malzemeleri bir araya getirip yoğurun.
Hamuru dörde bölüp her bezeyi ayrı ayrı açın, keskin bir bıçakla 2 cm lik kareler şeklinde kesin.
Her karenin ortasına 1 çay kaşığı iç harç koyun.
Mantı hamurlarının iki ucunu büzerek yapıştırın, tereyağı ile yağladığınız orta boy yuvarlak fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Tepsiyi fırından çıkarın biraz soğumaya bırakın, bu sırada sos için tüm malzemeyi bir kase içinde karıştırın.
Mantı tepsisini ocağın üstüne alın, sosu üzerine gezdirin, orta ateşte tepsiyi ara ara çevirerek mantılar yumuşayıncaya kadar bu işleme devam edin.
Çırpılmış süzme yoğurt ve kuru nane ile servis edin.
İnternet sitemizde çerez kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi için Çerez Politikası’nı inceleyiniz. Devam etmeniz halinde çerez kullanımına izin verdiğinizi kabul edeceğiz.