Domates Soslu Tepsi Mantısı

Puan :
Domates Soslu Tepsi Mantısı

Hamur için olan tüm malzemeleri bir kapta yoğurun.
Hamur hazır olunca üzerini nemli bir bezle örtüp on dakika dinlendirin.
İç harcı için soğanı rendeleyip suyunu sıkın, tüm malzemeleri bir araya getirip yoğurun.
Hamuru dörde bölüp her bezeyi ayrı ayrı açın, keskin bir bıçakla 2 cm lik kareler şeklinde kesin.
Her karenin ortasına 1 çay kaşığı iç harç koyun.
Mantı hamurlarının iki ucunu büzerek yapıştırın, tereyağı ile yağladığınız orta boy yuvarlak fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Tepsiyi fırından çıkarın biraz soğumaya bırakın, bu sırada sos için tüm malzemeyi bir kase içinde karıştırın.
Mantı tepsisini ocağın üstüne alın, sosu üzerine gezdirin, orta ateşte tepsiyi ara ara çevirerek mantılar yumuşayıncaya kadar bu işleme devam edin.
Çırpılmış süzme yoğurt ve kuru nane ile servis edin.
 

Malzemeler

  • Garnitür
  • 60 Dk
  • Zor
  • 1 adet yumurta
  • 150 ml su
  • 390-400 gr un
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcı için:

  • 250 g kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber


Demleme Sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı Tat Domates Salçası
  • 3 yemek kaşığı Tat Domates Püresi
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 su bardağı sıcak su veya et suyu

Tepsiyi yağlamak için ekstra tereyağı

Servis İçin:

  • Süzme yoğurt
  • Kuru Nane