Domates Soslu Pazı Topları

Puan :
Pazı yapraklarını yıkayıp kaynar su içinde iki dakika haşlayıp sudan alın, Suyu süzüldükten sonra ortasındaki damar kısmını çıkartıp ince ince kıyın. Yumurta, rendelenmiş peynir ve galeta ununu iyice karıştırın, tuz ve pul biber ekleyin, avucunuzun içi ile yuvarlayıp toplar yapın. Tost ekmeğini iyice ufalayıp susam ile harmanlayın. Pazı toplarını önce una sonra çırpılmış yumurtaya en son susamlı karışıma bulayın. Pazı toplarını on dakika buzlukta bekletip kızgın yağda kızartın. 
Domates sosu için ezilmiş sarımsağı zeytinyağı ile birlikte sos tenceresine alın sarımsak renk değiştirince domates rendesini ve fesleğeni ekleyin, baharatlar ile lezzetlendirip beş dakika orta ateşte sosunuzu çektirin. Pazı toplarını domates sos ile servis edin.

Malzemeler

  • Atıştırmalıklar
  • 45 Dk
  • Orta
Domates Sos İçin:
  • 5 yemek kaşığı TAT Organik Domates Rendesi
  • İnce kıyılmış taze fesleğen
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
 
Pazı Topları İçin:
  • ½ demet pazı yaprağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş sert bir peynir
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
 
Kaplama için:
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet çırpılmış yumurta
  • İki dilim bayatlamış tost ekmeği
  • Susam

Diğer Tarifler