Çıtır Nohutlu Semizotu

Puan :
Çıtır Nohutlu Semizotu

Semizotunun yaprak kısımlarını ayıklayıp, yıkadıktan sonra iyice kurutun.
Sarımsak, tuz ve yoğurdu iyice çırptıktan sonra semizotu ile karıştırıp servis tabağına alın.
Teflon tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve haşlanmış nohutları alıp birkaç dakika kavurun, nohutlar hafif kızarmaya başlayınca kimyon, pul biberi ve biraz tuz ekleyip karıştırın.
Birkaç dakika daha kavurduktan sonra tabağa ekleyin, üzerine kızdırdığınız pul biberli zeytinyağını gezdirip servis edin.

Malzemeler

  • Zeytinyağlılar
  • 20 Dk
  • Kolay
  • ½ su bardağı Tat Haşlanmış Nohut
  • 1 demet semizotu
  • 250 gr yoğurt
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz
  • ½ çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber 
  •  2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Pul biber ve zeytinyağı