Beyti Kebap Tarifi

Score :
Beyti Kebap Tarifi

Kıymayı karıştırma kabına alıp üzerine ince kıyılmış biberi ve sarımsağı baharatları ilave edip yoğurun daha sonra şişelere geçirip adana şekli verin 20 dk dinlendirin. Fırını yüksek ısıda ısıtın ve dinlenen kebapları fırına alın. Kebap pişerken sos tavasına çok az tereyağı ilave edip eritin 2 diş sarımsağı ezip kokusu çıkana kadar hafif soteleyin ve incecik kıyılmış maydanozu ilave edip ocaktan alın.Lavaş ekmeğin bir yüzüne  sarımsaklı maydanozlu sostan sürün. Pişen kebapları lavaş ekmeğin sos sürmediğiniz yüzüne alıp güzelce sarın ve 2 parmak kalınlığında kesip servis tabağına yerleştirin.  Tat Domates Püresi paketini tavaya boşaltıp üzerine tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Soy kaynamaya başladığında ocaktan alın ve teray ile birlikte kebabın üzerine dökerek servise hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!


 

Ingredients

  • Vegetable Dishes
  • 0 Min
  • Easy
  • 500 gr yağlı kıyma
  • 1 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Pul biber
  • 1 paket Tat Domates püresi
  • Tuz ve karabiber
  • Pul biber
  • Tereyağ
  • Süzme yoğurt
  • Lavaş
  • Maydanoz
  • 2 diş Sarımsak