Ali Nazik

Puan :
Ali Nazik

✨Patlıcanı tel bir süzgeç içine alıp iyice süzün, bir kesme tahtası üzerine alın, su bardağının altı ile iyice ezin.
✨Süzme yoğurt, patlıcan ve ezilmiş sarımsağı birleştirip karıştırın.
✨Tereyağı ve zeytinyağını tavaya alın, kıymayı rengi dönünceye kadar kavurun, salçayı ve doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin, baharatları ekleyin.
✨Servis tabağına kıymayı yayın, üzerine patlıcanlı yoğurdu yerleştirip servis edin.

Malzemeler

  • Sebze Yemekleri
  • 50 Dk
  • Orta

✨1 adet Tat Közlenmiş Patlıcan 
✨250 gr orta yağlı kıyma
✨1 yemek kaşığı tereyağı
✨2 yemek kaşığı zeytinyağı
✨1 yemek kaşığı Tat Domates Salçası 
✨2 diş sarımsak
✨1 adet yeşil biber
✨1 adet kırmızı biber
✨200 gr süzme yoğurt
✨½ demet maydanoz
✨1 çay kaşığı tuz
✨½ çay kaşığı karabiber
✨½ çay kaşığı pul biber