Patates Oturtma Tarifi

Puan :
Patates Oturtma Tarifi

Patates oturtma için; öncelikle patatesleri kabukları ile birlikte 2-3 cm'lik halkalar şeklinde doğrayın. Fritözde kızgın yağda kızartın. Kıymayı, Tat Pratik Soğanlı Biberli Doğranmış Domates ve ince kıydığınız soğanla birlikte tencerede kavurun. Başka bir tencerede tereyağı ile unu kavurun, sonrasında sütü ilave edin ve beşamel sosu hazırlayın. Kızaran patatesleri kağıt bir havlunun üzerine alıp fazla yağlarının süzülmesini sağlayın. Borcama patatesleri dizin, üzerine kıymalı harcı ve beşamel sosu dökünüz. Fırını 180 dereceye getirin. Fırına vermeden önce üzerine parmesan peyniri rendeleyin. Yaklaşık 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.

Malzemeler

  • Sebze Yemekleri
  • 30 Dk
  • Zor

• 1 kavanoz Tat Menemen Harcı
• 600 gr taze patates
• 250 gr kıyma
• 1 adet soğan
• 2 bardak süt
• 100 gr tereyağı
• 4 fincan un
• Parmesan peyniri
• Sıvı Yağ