- 400 ml krema
- 250 ml süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 3-4 adet damla sakızı
- 4 yaprak jelatin
- Tat Kuru İncir Reçeli
tat Table
Panna Cotta Tarifi
Score :
Yaprak jelatinleri, yumuşaması için soğuk su dolu bir kasede 5 dakika kadar bekletin. Krema, süt ve toz şekeri küçük bir tencereye aktarın. Damla sakızlarını havanda toz haline gelene kadar dövün onuda karışıma ekleyin. Süt, toz şeker ve damla sakızı ile karıştırdığınız kremayı, kısık ateşte kaynama derecesine gelene kadar pişirin.Soğuk suda yumuşayan yaprak jelatinleri, suyunu sıktıktan sonra tatlı karışımına katın ve tatlıyı ocaktan alın. Karıştırarak tatlının kendi sıcaklığında erimelerini sağlayın. Pürüzsüz bir kıvam alması için tatlı karışımını süzgeçten geçirdikten sonra porsiyonluk kalıplara eşit olarak paylaştırın. Kıvam alması için buzdolabında en az 2 saat kadar bekletin. Soğuyan tatlının üzerine Tat Kuru İncir Reçeli ile servise hazırlayın.
Afiyet olsun!
Ingredients
- Snacks and Desserts
- 30 Min
- Hard