- 3 yemek kaşığı Tat Doğranmış Domates
- 1 adet yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- ½ demet taze nane
- 1 paket kabartma tozu
- ½ demet taze dereotu
- ½ demet taze maydanoz
- 4 adet taze soğan sapı
- 1 tatlı kaşığı kişniş
- 1 su bardağı beyaz peynir (rendelenmiş)
- Tuz
- Karabiber
- Çörek Otu
- Yumurta Sarısı
tat Table
Domatesli Yuvarlak Otlu Top Ekmek Roll Hamuru Tarifi
Score :
Derin bir kâseye; yumurta, un, yoğurt, kabartma tozu, Tat Doğranmış Domates, kişniş, tuz ve karabiberi koyarak mikser yardımıyla karıştırın. Daha sonra içine; kıyılmış taze nane, maydanoz, dereotu, taze soğan sapı ve rendelenmiş beyaz peynir ekleyip tahta kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız hamuru arzu ettiğiniz boyda parçalar koparıp yuvarlayın (hamur ele yapışıyorsa azar azar un ilave ediniz). Ekmekleri yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine bıçak ile yatay üçer çizgi çekip bir fırça ile yumurta sarısını sürün. En son olarak ekmeklerin üzerine susam serpip 185 derecede ısıtılmış fırında pişirin ve üzerleri kızarana kadar tutun. Sıcak olarak servis edin.
Ingredients
- Pastries and Pasta
- 30 Min
- Hard