- 250 g arpacık soğan
- 300 g kuşbaşı dana eti
- 1 su bardağı Tat Haşlanmış Nohut
- 1 kavanoz Tat Sultani Bamya
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı Tat Domates Salçası
- 4 yemek kaşığı Tat Domates Püresi
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı kimyon
- ½ çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı et suyu
tat Table
Bamyalı Yahni Tarifi
Score :
Eti tencereye alın suyunu salıp çekinceye dek pişirin.
Arpacık soğanları soyun, tereyağı, soğan ve sarımsağı etin üzerine ekleyip karıştırın, beş dakika pişirip salça ve domates püresini ilave ederek karıştırın, et suyunu ekleyin orta ateşte 30 dakika pişirin.
Otuz dakika sonra bamya ve nohudu süzüp tencereye ekleyin, sirke ve baharatları ilave edip karıştırın on dakika daha pişirip ocaktan alın.
Ingredients
- Main Dishes
- 60 Min
- Medium