Tavuklu Bezelyeli Bulgur Pilavı Tarifi

31 Mayıs 2022

✨Tavuk göğüs etini haşlayın, haşlama suyunu pilavı demlemek için ayırıp, eti tiftikleyin.
✨Pilav tenceresine tereyağını ve zeytinyağını ekleyin, tavuk etlerini ilave edip beş dakika renk alıncaya kadar yağda çevirin.
✨Yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyin, 1,5 bardak tavuk suyunu ilave edin, tuz ile lezzetlendirip suyunu çekinceye kadar pişirin.
✨Pilav suyunu çekince ocaktan alıp demlenmeye bırakın.
✨Bir tavaya biraz zeytin yağı gezdirin, 1 su bardağı Tat Bezelyeyi ekleyin, taze çekilmiş karabiber ve pul biber ile lezzetlendirip birkaç dakika kavurun.
✨Kavurduğunuz bezelyeleri pilavın üzerine koyarak servis edin.