Piyaz Tarifi

Puan :
Tat Haşlanmış Kuru Fasulye’nin suyunu süzüp çukur bir kâseye alın. Üzerine sirkenin 1/3'ünü ve tuzu ilave ederek 10 dakika bekletip sirkeyi süzün. Soğanı ince ince kıyıp bol tuz ile ovun ve iyice yıkayın. Maydanozları kıyıp servis tabağına aldığınız fasulyelerin üzerine soğan ile birlikte ekleyip karıştırın. Domatesleri soyup dilimleyin. Yumurtanın kabuğunu soyun ve 4 eşit parçaya bölün. Biberleri ince ince doğrayın. Piyazınızı domates, zeytin, biber ve yumurta ile süsleyin. Sosu için bir kasede zeytinyağı, kalan sirke ve tuz ile karıştırın ve piyazınızın üzerinde gezdirip servis edin.
 

Malzemeler

  • Atıştırmalıklar
  • 15 Dk
  • Kolay
  • 250 gr. Tat Haşlanmış Fasulye 
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 6 adet yeşil sivri biber
  • 18 adet siyah zeytin 
  • 1 demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet haşlanmış yumurta