Patlıcan Pilavı

Puan :
Farklı lezzetler denemeyi sevenlerin vazgeçilmezi haline gelecek patlıcanlı pilav için; patlıcanları küçük küçük doğrayıp kızartın. Kağıt bir havlunun üstüne alıp fazla yağlarının süzülmesini sağlayın. Diğer tarafta pirinci ılık suda yıkayıp süzün. Tencerenin içinde tereyağını eritin, tuz, karabiber, yenibahar, tarçın, Tat Domates Salçası, patlıcan ve pirinci ekleyip üstünü kapatacak kadar da su ilave ederek pilavınızı pişirmeye bırakın. Sıcak servis edin.

Malzemeler

  • Sebze Yemekleri
  • 30 Dk
  • Orta
• 2 çay kaşığı Tat Domates Salçası
• 3 adet patlıcan
• 300 gr pilavlık pirinç
• 100 gr SEK Tereyağı
• Kızartmalık yağ
• Su
• Tuz
• Karabiber
• Yenibahar
• Tarçın