Mısır Çorbası

Puan :

Öncelikle soğanı küçük küçük doğrayın. Tereyağını tencerede eritirken, soğanları da ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından mısır ununu ve unu ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

Üzerine su(ya da et suyu) ve sütü ilave edin ve sürekli karıştırarak kaynatın. En son Tat Mısır'ı ve tuzu ekleyin ve bir süre daha kaynatın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • Çorbalar
  • 25 Dk
  • Kolay
  • 1 adet kuru soğan   
  • 2 yemek kaşığı SEK tereyağı
  • 2 su bardağı Tat konserve mısır
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı su veya et suyu
  • 1 su bardağı SEK süt
  •  Tuz