Lutenitsalı Çörek

Puan :
Süt ve suyu hafif ısıtarak maya ve balı ilave edip 5 dk bekletin.  Ardından yağı ve azar azar unu ilave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamuru yoğuruz.Yoğuduğunuz hamuru mayalanması için bekletin.Mayalanan hamuru 4 eşit bezeye ayırın her bir bezeyi hafif unlanmış tezgah üzerinde dikdörtgen şeklinde açın ve Tat Lutenitsa Balkan Sosu hamurun her yerine eşit olarak yayın ve rulo yapıp gül böreği sarar gibi kıvırın. Tepsiye yerleştirdiğiniz yağlı kağıt üzerine, hazırlanan çörekleri dizin ve üzerine yumurta sarısı sürerek 180°lik fırında pişirin. 

Afiyet olsun!
 

Malzemeler

  • Atıştırmalıklar
  • 30 Dk
  • Orta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • Aldığı kadar un
  • 1 kavanoz Tat Lutenitsa Balkan Sos