Kurutulmuş Domatesli Makarna

Puan :
Beyaz peyniri küp şeklinde doğrayın. Tat Kurutulmuş Domatesi, altına kap koyduğunuz bir süzgecin içinde süzdürün ve süzülen yağı kullanmak üzere bir kenara alın. Kurutulmuş domatesleri irice doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün. Bu arada makarnaları paketteki tarife uygun olarak hazırlayıp süzdükten sonra soğuk sudan geçirin. Suyunun süzülmesi için bir kenara alın. Fesleğenleri ince ince kıyın. Kekikleri yıkayıp doğrayın. Ceviz içlerini irice dövün. Diğer yandan sos için süzdürdüğün zeytinyağı, kekik, fesleğen ve tuzu karıştırın. Arzu ettiğiniz miktarda limon suyunu ekleyin. Makarnaları geniş bir tabağın içine alın. Sos haricindeki bütün malzemeleri katıp karıştırın. Son olarak sosu da ekleyip nazik bir şekilde harmanladıktan sonra servis yapın. 

Malzemeler

  • Makarnalar
  • 15 Dk
  • Kolay
  • 100 gr Tat Kurutulmuş Domates
  • 1 paket Burgu Makarna
  • 300 gr SEK Beyaz Peynir
  • 250 gr ceviz içi
  • 150 gr siyah zeytin
  • 3 - 4 dal taze kekik
  • Yeterli miktarda limon suyu
  • Tuz
  • Fesleğen