Kırmızı Soğan Turşulu Piyaz

Puan :
SOĞAN TURŞUSU İÇİN:

Soğanları piyazlık doğrayın, tuz ekleyip iyice ovduktan sonra kavanoza koyun, üzerine sirkeyi ekleyin.
Toz şekeri su içinde eritip, karabiber ve kişniş tohumu ile birlikte kavanoza ekleyin.
Kapağını iyice kapatıp buz dolabında bir gece bekletin.

Fasulye konservesini süzüp derin bir kase içine alın, domates ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
Sos malzemelerini iyice karıştırıp üzerine gezdirin, tüm malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.
Soğan turşusu ve yumurtaları ekleyip servis edin.

Malzemeler

  • Zeytinyağlılar
  • 10 Dk
  • Kolay
SOĞAN TURŞUSU İÇİN:
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • ½ tatlı kaşığı şeker
  • Tane karabiber
  • Kişniş tohumu
  • 420 gr TAT HAŞLANMIŞ FASULYE
  • Domates
  • Maydanoz
  • Haşlanmış bıldırcın yumurtası
  • Soğan turşusu

Sos için
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz sumak
  • Tuz

Diğer Tarifler