Domatesli Beşamelli Piliç

Puan :

Piliç kalçalarını ortadan ikiye, sonra tekrar ikiye kesiniz. Üzerlerine kimyon serpip kızdırdığınız sıvı yağda pişirin ve fırın tepsisine alın. Sosu için derin bir tencerede tereyağını kızdırıp içine unu ilave edin ve un pembeleşinceye kadar kavurun. Un renk alınca içine; su, süt, Tat Cevizli Ezme, tuz ve karabiberi ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Sos kıvamına gelene kadar kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin ve tepsinin içindeki tavukların üzerine dökün. En son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip önceden 185 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirdiğiniz domatesli beşamelli piliçi sıcak olarak servis edin.

Malzemeler

  • Et Yemekleri
  • 40 Dk
  • Zor
  • 4 adet Piliç Kalça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı SEK Taze Kaşar (rendelenmiş)

Sosu İçin 
  • 3 yemek kaşığı Tat Cevizli Ezme
  • 4 yemek kaşığı SEK Tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 500 ml SEK Süt (2 su bardağı)
  • 250 ml su (1 su bardağı)
  • Tuz
  • Karabiber