Cevizli Mantarlı Tavuk

Puan :
Yayvan bir tavada sıvı yağı kızdırıp içine kuşbaşı doğranmış piliç kalçalarını ilave ediniz ve piliçlere renk verene kadar pişirin. Piliçler renk aldıktan sonra içine dörde bölünmüş Tat Mantarları ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra; Tat Cevizli Ezme, tavuk suyu, kıyılmış dereotu, kekik, kuru fesleğen, kuru nane, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Bir süre kısık ateşte kaynattıktan sonra en son olarak içine sıvı krema ilave edip pişirin. Cevizli mantarlı tavuğu fırın kabına alıp üzerine rendelenmiş taze kaşar peynirini serpin. 185 derecede ısıttığınız fırında peynirler kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis edin.
 

Malzemeler

  • Et Yemekleri
  • 35 Dk
  • Orta
  • 4 yemek kaşığı Tat Cevizli Ezme
  • 1 su bardağı (rendelenmiş) SEK Taze Kaşar
  • 6 adet Piliç Kalça
  • 15 adet mantar
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1/2 su bardağı SEK Sıvı Krema
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane