Sebze Yemekleri

  • 1 / 3

Ezogelin Pilavı

Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine arpa şehriyeleri ilave ederek kavurunuz. Arpa şehriyeler rengini alınca içine Tat Garnitür`ü, Tat Pratik Soğanlı Biberli Doğranmış Domatesi`ni, suyu, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırınız. Tencerenin kapağı kapalı olarak pişirip demlendiriniz. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis ediniz.

    Malzemeler

  • 2 su bardağı Pastavilla Arpa Şehriye
  • 3 yemek kaşığı margarin / Sek Tereyağı
  • 1 kavanoz Tat Garnitür
  • 3 yemek kaşığı Tat Pratik Soğanlı Biberli Doğranmış Domates
  • Tuz
  • Karabiber

Sebzeli Pilav

Yayvan bir tencerede margarini veya Sek Tereyağı`nı kızdırıp, içine soğuk su ile yıkanmış pirinçleri ilave ederek kavurunuz. Daha sonra içine Tat Mısır`ı, Tat Garnitür`ü, Tat Pratik Soğanlı Biberli Doğranmış Domatesi'ni, rendelenmiş kabağı, kıyılmış dereotunu, suyu, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırınız. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pilavı pişirip, demlendiriniz. Demlenen pilavı servis tabağına alıp sıcak olarak servis ediniz.

    Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 3 yemek kaşığı margarin / Sek Tereyağı
  • ½ su bardağı Tat Mısır
  • 1 su bardağı Tat Garnitür
  • 3 yemek kaşığı Tat Pratik Soğanlı Biberli Doğranmış Domates
  • 1 adet kabake
  • ½ demet dereotu
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Mercimekli Bulgur Pilavı

Yayvan bir tencerede margarini veya SEK Tereyağı`nı kızdırınız. İçine soğuk su ile yıkanmış bulgurları ilave edip, kavurunuz. Daha sonra içine haşlanmış mercimekleri, kıyılmış sarımsakları,Tat Pratik Soğanlı Biberli Doğranmış Domatesi`ni, kuru naneyi, kırmızı pul biberi, suyu, tuzu, karabiberi ekleyip karıştırınız. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte pişirip, demlendiriniz. Demlenen mercimekli bulgur pilavını sıcak olarak servis ediniz.

    Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 su bardağı bulgur
  • 3 yemek kaşığı margarin / SEK Tereyağı
  • 3 yemek kaşığı Tat Pratik Soğanlı Biberli Doğranmış Domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Biberli Peynir

Fırını 200 derecede ısıtınız. Tat Közlenmiş Biberleri 3-4 cm'lik şeritler oluşturacak şekilde doğrayınız. Dil peynirini ince ince kıyınız. Yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine biberleri ve üzerlerine peynirleri koyarak yaklaşık 10 dakika peynirler hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz.Sıcak olarak servis yapınız.

    Malzemeler

  • 2 kavanoz Tat Közlenmiş Biber
  • 2 paket Sek Dil Peyniri

Menemen

Tat Pratik Soğanlı Biberli Doğranmış Domatesi´ni bir tencereye alıp 1-2 dakika kavurunuz ve tuz ile tatlandırınız. Bir kapta yumurtaları çırpınız ve menemenin üzerine dökünüz. Tencerenin ağzını kapatarak yaklaşık 5 dakika yumurtaları pişirdikten sonra ateşten alıp servis yapınız.

    Malzemeler

  • 3 kavanoz Tat Pratik Soğanlı Biberli Doğranmış Domates
  • 6 adet yumurta
  • Tuz

Börülceli Pazı

Derin bir tencerede Sek Tereyağı`nı kızdırıp, içine ince kıyılmış pazıları ilave ediniz. Pazılar yumuşayıncaya kadar kavurunuz. Pazılar kavrulduktan sonra içine yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip, soğanlar renk alıncaya kadar kavurunuz. Daha sonra yemeğe, ıslatıp, haşladığınız kuru börülceyi, Tat Tat Pratik Soğanlı Biberli Doğranmış Domatesi`ni, kırmızı pul biberi, et suyunu, tuzu ve karabiberi ilave edip, kısık ateşte bir süre pişirip sıcak olarak sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis ediniz.

    Malzemeler

  • 2 demet pazı
  • 1 su bardağı kuru börülce
  • 3 yemek kaşığı Sek Tereyağı
  • 4 yemek kaşığı Tat Pratik Soğanlı Biberli Doğranmış Domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 ½ su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Meksika Fasulyesi

Derin bir tencerede sıvı yağı kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kırmızı kuru soğanı ilave ediniz. Soğanlar ezilinceye kadar kavurunuz. Soğanlar yumuşadıktan sonra içine Tat Meksika Fasulyesi , Tat Mısır`ı, Tat Menemen Harcı`nı, et suyunu, kırmızı pul biberini, tuzu ve karabiberi ekleyip bir süre kısık ateşte pişiriniz. Servis tabağına alıp, mısır ile servis ediniz.

    Malzemeler

  • 800 g Tat Meksika Fasulyesi
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • ½ su bardağı Tat Mısır
  • 4 yemek kaşığı Tat Menemen Harcı
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Cevizli Patlıcan

Derin bir kasenin içinde Tat Cevizli Ezme, sıvı krema, süt, tuz ve karabiberi bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırınız. Patlıcanların kabuklarını soyup rendenin geniş tarafı ile rendeleyiniz. Rendelenmiş patlıcanlarısosa ilave edip karıştırınız. Soslu rendelenmiş patlıcanları fırın kabına döküp üzerini bir kaşık yardımı ile düzeltiniz. En son olarak üzerine rendelenmiş taze kaşarı serpip önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişiriniz ve dilimledikten sonra sıcak olarak servis ediniz.

    Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı Tat Cevizli Ezme
  • 4 adet patlıcan
  • 2 yemek kaşığı Sek Tereyağı
  • 150 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı Yağ

Kremalı Cevizli Patates

Derin bir kasenin içinde Tat Cevizli Ezme, sıvı krema, süt, tuz ve karabiberi bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırınız. Patateslerin kabuklarını soyup rendenin geniş tarafı ile rendeleyiniz. Rendelenmiş patatesleri sosa ilave edip karıştırınız. Soslu rendelenmiş patatesleri fırın kabına döküp üzerini bir kaşık yardımı ile düzeltiniz. En son olarak üzerine rendelenmiş taze kaşarı serpip önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişiriniz ve dilimledikten sonra sıcak olarak servis ediniz.

    Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı Tat Cevizli Ezme
  • 5-6 adet patates
  • 1 kutu SEK Sıvı Krema
  • 1 su bardağı SEK Süt
  • 1 su bardağı SEK Taze Kaşar
  • Tuz
  • Karabiber

Mantar Güveç

Yayvan bir tavada zeytinyağını kızdırıp, içine Tat Mantar`ı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, mantarlar renk alıncaya kadar kavurun. Daha sonra içine Tat Şakşuka Harcı`nı, kırmızı pul biberi, kıyılmış dereotunu, tuzu ve karabiberi ilave edip, karıştırdıktan sonra güveç kaplarına eşit miktarda bölünüz. Üzerine rendelenmiş SEK Kaşar Peynir serpip, 200 derecede ısıttığınız fırında peynirler kızarana kadar pişiriniz. Sıcak olarak servis ediniz.

    Malzemeler

  • 500 g Tat Mantar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kavanoz Tat Domates Şakşuka Harcı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • ½ demet dereotu
  • ½ su bardağı rendelenmiş SEK Taze Kaşar
  • Tuz-karabiber
TAT'lı Bilgiler