Patlıcan Şakşuka

Patlıcanları alacalı soyup, küçük küpler halinde doğrayınız. Kızaran patlıcanları süzgece koyup fazla yağını süzdürünüz. Yayvan bir tencereye 1 kavanoz Tat "Şakşuka" Kızartma Sosu koyup hafifçe ısıtınız. Sosun içine kızarmış patlıcanları ilave edip karıştırdıktan sonra servis tabağına alıp ısıtınız. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis ediniz.

    Malzemeler

  • 1 kavanoz Tat "Şakşuka" Kızartma Sosu
  • 4-5 adet patlıcan
  • Sıvı yağ
  • Sarımsaklı Yoğurt

Şakşuka

Bütün sebzeleri küçük küpler şeklinde doğrayıp kızartınız. Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp üzerine Tat Doğranmış Domates'i dökünüz. 1 çorba kaşığı sarımsaklı çeşniyi de ekleyip 2-3 dakika pişiriniz. Sebzeleri sos ile karıştırarak servis ediniz.

    Malzemeler

  • 2 kutu Tat Doğranmış Domates
  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet kabak
  • 3 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 1 çorba kaşığı sarımsak çeşni

Piyaz

Fasulyenin suyunu süzüp çukur bir kâseye alınız. Üzerine sirkenin 1/3'ünü ve tuzu ilave ederek 10 dakika bekletip sirkeyi süzünüz. Soğanı ince ince kıyıp bol tuz ile ovunuz ve iyice yıkayınız. Maydanozları kıyıp servis tabağına aldığınız fasulyelerin üzerine soğan ile birlikte ekleyip karıştırınız. Domatesleri soyup dilimleyiniz. Yumurtanın kabuğunu soyunuz ve 4 eşit parçaya bölünüz. Biberleri ince ince doğrayınız. Piyazınızı domates, zeytin, biber ve yumurta ile süsleyiniz. Sosu için bir kâsede zeytinyağı, kalan sirke ve tuz ile karıştırınız ve piyazınızın üzerinde gezdirip servis ediniz.

    Malzemeler

  • 250 gr. Tat Haşlanmış Fasulye
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 6 adet yeşil sivri biber
  • 18 adet siyah zeytin
  • 1 demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet haşlanmış yumurta

Humus

Tat Haşlanmış Nohut'u kevgirden geçirerek kabuklarını ayıklayınız. Robotta veya elle iyice püre haline gelene kadar eziniz. Tahin, limon suyu ve sarımsaklı ezerek püreye ilave ediniz ve karıştırınız. Düz veya kayık bir tabağa alarak üzerini düzeltiniz. Kırmızıbiberli yağı kızartarak üzerinde gezdiriniz. Domates ve maydanozla süsleyerek servis ediniz.

    Malzemeler

  • 3 su bardağı Tat Haşlanmış Nohut
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 adet limon suyu
  • Tuz
    Sos İçin
  • Birkaç kaşık zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Domates
  • Mayonez

Acılı Piyaz (Zeytinyağlı)

Yayvan bir tencerede sızma zeytinyağını kızdırıp içine piyazlık doğradığınız kuru soğanı ekleyiniz ve soğanları kavurunuz. Soğanları kavurduktan sonra içine tavla zarı büyüklüğünde doğranmış havuç, kıyılmış sarımsak ve kırmızı pul biberi ilave edip bir süre kavurunuz. Daha sonra Tat Menemen Harcı, su, tuz, karabiber ve Tat Haşlanmış Kuru Fasulye´yi ilave edip bir süre kısık ateşte pişirip ılık olarak servis ediniz.

    Malzemeler

  • 800 gr Tat Haşlanmış Kuru Fasulye
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı Tat Menemen Harcı
  • 1/2 su bardağı su
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Salçalı Zeytinyağlı Biber

Sivri biberleri bir miktar yağda 2-3 dakika çeviriniz. 2 çorba kaşığı Tat Salça, su ve zeytinyağı ile bir sos hazırlayınız. Kızarttığınız biberleri bu sosla birlikte 5 dakika daha soteleyiniz. İster sıcak ister soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

    Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı Tat Salça
  • 300 gr yeşil sivri biber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Kızartmalık yağ
  • 2 bardak su

Amerikan Salatası

Servis tabağına suyu süzülmüş Tat Garnitür`ü boşaltınız. Tat Kornişon Turşuları küp küp doğrayınız. Tüm malzemeleri geniş bir kaba alıp üzerine mayonezi ekleyerek karıştırınız ve servis ediniz.

    Malzemeler

  • 2 kutu Tat Garnitür
  • 500 gr Tat Mayonez
  • 15 adet Tat Kornişon Turşu

Dil Peynirli Salata

Salatalık ve domatesleri küçük küpler şeklinde doğrayınız. Göbek salatayı ve rokayı iri parçalar halinde doğrayıp servis tabağına alınız. Domates, salatalık ve zeytin ile karıştırınız. Dil peynirlerini ince şeritler şeklinde kıyınız. 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile ısıttığınız tavada peynirlerin her iki tarafı iyice kızarana kadar kızartınız. Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırınız. Sosunuzun yarısını salatanın üzerinde gezdiriniz ve sallayınız.1 kutu Tat Kurutulmuş Domatesi ve kızartmış olduğunuz peynirleri salatanın üzerine yerleştirip kalan sosu da üzerine dökerek servis ediniz.

    Malzemeler

  • 1 kutu Tat Kurutulmuş Domates
  • 6 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 demet roka
  • 1 adet göbek salata
  • 6 adet zeytin
  • 7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gr Sek Dil Peyniri
  • 2 adet limon
TAT'lı Bilgiler