Etli Yemekler

  • 1 / 2

Avcı Usulü Tavuk

Tavada ısıttığınız zeytinyağı içinde tavukları kızartınız. Soğan, sarımsak ve Tat Közlenmiş Biberleri tavaya ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz. Tat Doğranmış Domates, şarap, Tat Salça, biberiye ve defne yaprağını bir arada pişiriniz. İçine tavukları ekleyerek 30 dakika kadar pişiriniz. Daha sonra içine zeytinleri ekleyerek 10 dakika kadar pişiriniz. Biberiye ve defneyi içinden çıkarıp servis yapınız.

    Malzemeler

  • 200 gr Tat Közlenmiş Biber
  • 2 kutu Tat Doğranmış Domates
  • 2 çorba kaşığı Tat Domates Salçası
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 12 adet Tavuk Baget
  • 1 büyük doğranmış soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1/2 su bardağı tavuk suyu
  • 1/2 su bardağı beyaz şarap
  • 1 dal biberiye
  • Defne yaprağı
  • 1/2 su bardağı siyah zeytin

Kabaklı Cevizli Piliç

Yayvan bir tavada tereyağını kızdırıp içine ince şeritler halinde doğranmış tavukları ve köriyi ilave ediniz ve kavurunuz. Tavuklar renk alınca içine piyazlık kuru soğanı ve rendelenmiş havucu ekleyip sote etmeye devam ediniz. Daha sonra içine yarım halka şeklinde doğranmış kabak, Tat Cevizli Ezme, tavuk suyu, tuz ve karabiberi ilave edip bir süre kabaklar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişiriniz. Yemeği servis tabağına alıp üzerine kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak servis ediniz.

    Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı Tat Cevizli Ezme
  • 4 adet Tavuk Göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 3 yemek kaşığı SEK Tereyağ
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kıyılmış dereotu

Cevizli Sebze Üzerinde Tavuk Şiş

Tavukları büyük kuşbaşılar halinde doğrayıp bir kasenin içine koyunuz. Üzerine soya sosu, zeytinyağı ve kekik ilave edip en az yarım saat tavukları bu sosta bekletiniz. Sosta beklemiş kuşbaşı tavukları şişe bir parça tavuk bir parça biber şeklinde dizip ızgarada veya tavada pişiriniz. Garnitür için bir tavaya sıvı yağ koyup kızdırınız, içine de Tat Garnitür, Tat Mısır ve Tat Cevizli Ezme´yi koyup karıştırınız. En son olarak içine tuz, karabiber ve sıvı kremayı ekleyip bir süre pişiriniz. Servis tabağına ilk önce cevizli garnitürü koyup üzerine tavuk şişleri ilave ediniz ve sıcak olarak servis yapınız.

    Malzemeler

  • 4 adet Tavuk Göğsü
  • 2 adet tatlı yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    Garnitür İçin
  • 3 yemek kaşığı Tat Cevizli Ezme
  • 1 kavanoz Tat Garnitür
  • 1 kavanoz Tat Mısır
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 kutu Sek Sıvı Krema
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Domatesli Kumru

Baget ekmeği 3 eşit parçaya kesip ortadan ikiye ayırınız. Kesilen parçaların üzerine Tat Fırında Ekmeküstü Harcı´nı sürünüz. Yağsız tavayı kızdırıp sucuklara renk verdiriniz. Sosisleri boyuna ortadan ikiye kesip sucukları kızarttığınız tavada çeviriniz. Soslu ekmeklerin 3 parçasının üzerine eşit sayıda salam, sucuk ve sosis diziniz. Kalan 3'üne de rendelenmiş taze kaşarı bölünüz. Ekmekleri fırın tepsisine dizip, 200 derecede ısıttığınız fırında peynirler eriyip sucuklar kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis ediniz.

    Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı Tat Doğranmış Domates
  • 9 dilim Maret Macar Salamı
  • 1 adet baget ekmeği
  • 9 dilim Maret Sucuk
  • 3 adet %100 Dana Maret (soyulmuş)
  • 1 su bardağı Sek Taze Kaşar (rendelenmiş)

Tavuklu Nohut

Derin bir tencerede tereyağını kızdırıp içine kuşbaşı doğranmış tavuk göğüslerini ilave ediniz ve tavuklar kızara kadar pişiriniz. Tavuklar kızardıktan sonra içine yemeklik doğradığınız kuru soğanı ilave ediniz. Daha sonra Tat Haşlanmış Nohut, Tat Pratik Soğanlı Biberli Doğranmış Domates, tavuk suyu, kırmızı pul biber, tuz ve karabiberi ekleyip bir süre orta ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis ediniz.

    Malzemeler

  • 800 gr. Tat Haşlanmış Nohut
  • 3 yemek kaşığı Tat Pratik Soğanlı Biberli Doğranmış Domates
  • 3 yemek kaşığı Sek Tereyağı
  • 2 adet Tavuk Göğsü
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
-

Köfteli Kuru Fasulye

Kasenin içine kıyma, köfte harcı ve su koyup yoğurunuz. Harç kıvamına geldikten sonra harçtan ceviz parçası büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayınız. Şekil alan köfteleri yayvan bir tabağa koyduğunuz una bulayınız. Derin bir tencerede tereyağını kızdırıp içine yemeklik doğradığınız soğanları ilave ediniz. Soğanlar kavrulup renk aldıktan sonra içine Tat Haşlanmış Kuru Fasulye, Tat Pratik Soğanlı Biberli Doğranmış Domates, et suyu, tuz ve karabiber ilave edip bir süre kaynatınız. Yemek kaynamaya başladıktan sonra içine unlanmış köfteleri teker teker ilave edip pişiriniz. Yemeğin kıvamı koyulaşırsa içine arzuya göre ılık su ilave edip sulandırabilirsiniz.

    Malzemeler

  • 800 gr. Tat Haşlanmış Kuru Fasulye
  • 4 yemek kaşığı Tat Pratik Soğanlı Biberli Doğranmış Domates
  • 1,5 paket Maret Köfte Harcı
  • 500 gr. kıyma
  • 2,5 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı Sek Tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Un

Cevizli Mantarlı Tavuk

Yayvan bir tavada sıvı yağı kızdırıp içine kuşbaşı doğranmış piliç kalçalarını ilave ediniz ve piliçlere renk verene kadar pişiriniz. Piliçler renk aldıktan sonra içine dörde bölünmüş mantarları ekleyip kavurmaya devam ediniz. Daha sonra Tat Cevizli Ezme, tavuk suyu, kıyılmış dereotu, kekik, kuru fesleğen, kuru nane, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırınız. Bir süre kısık ateşte kaynattıktan sonra en son olarak içine sıvı krema ilave edip pişiriniz. Cevizli mantarlı tavuğu fırın kabına alıp üzerine rendelenmiş taze kaşar peynirini serpiniz. 185 derecede ısıttığınız fırında peynirler kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis ediniz.

    Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı Tat Cevizli Ezme
  • 1 su bardağı (rendelenmiş) SEK Taze Kaşar
  • 6 adet Piliç Kalça
  • 15 adet mantar
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1/2 su bardağı SEK Sıvı Krema
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Domatesli Beşamelli

Piliç kalçalarını ortadan ikiye sonra tekrar ikiye kesiniz. Üzerlerine kimyon serpip kızdırdığınız sıvı yağda pişiriniz ve fırın tepsisine alınız. Sosu için derin bir tencerede tereyağını kızdırıp içine unu ilave ediniz ve un pembeleşinceye kadar kavurunuz. Un renk alınca içine su, süt, Tat Cevizli Ezme, tuz ve karabiberi ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırınız. Sos kıvamına gelene kadar kısık ateşte devamlı karıştırarak pişiriniz ve tepsinin içindeki tavukların üzerine dökünüz. En son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip önceden 185 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis ediniz.

    Malzemeler

  • 4 adet Piliç Kalça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı SEK Taze Kaşar (rendelenmiş)
    Sosu İçin
  • 3 yemek kaşığı Tat Cevizli Ezme
  • 4 yemek kaşığı SEK Tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 500 ml SEK Süt (2 su bardağı)
  • 250 ml su (1 su bardağı)
  • Tuz
  • Karabiber

Etli Barbunya

Eti bir tencereye koyup içine kıyılmış soğan ve tereyağını ilave ediniz. Orta hararetli ateşe koyup soğanlar hafif sararıncaya ve et de kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz. Sulandırdığınız Tat Salça'yı ekleyerek karıştırınız. 5-6 bardak su koyup Tat Haşlanmış Barbunya'yı yıkayınız ve ilave ediniz. Kırmızı ve yeşil biberi dilimleyerek Tat Haşlanmış Barbunya'ya katınız. Orta hararetli ateşte et iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Yemeği ateşten indirmeye yakın tuzunu atıp 1-2 dakika daha kaynatınız. Barbunyaların suyu yüzeylerine inince servis tabağına boşaltıp sıcak olarak servis yapınız.

    Malzemeler

  • 400 gr. Tat Haşlanmış Barbunya
  • 1 çorba kaşığı Tat Salça
  • 500 gr. Maret Kuşbaşı Et
  • 2 çorba kaşığı Sek Tereyağı
  • 2 adet soğan
  • 1-2 adet kırmızı ve yeşilbiberi yıkayıp dilimleyerek Tat Haşlanmış Barbunya' ya katınız.
  • Tuz
-

Beğendili Köfte

Eti bir tencereye koyup içine kıyılmış soğan ve tereyağını ilave ediniz. Orta hararetli ateşe koyup soğanlar hafif sararıncaya ve et de kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz. Sulandırdığınız Tat Salça'yı ekleyerek karıştırınız. 5-6 bardak su koyup Tat Haşlanmış Barbunya'yı yıkayınız ve ilave ediniz. Kırmızı ve yeşil biberi dilimleyerek Tat Haşlanmış Barbunya'ya katınız. Orta hararetli ateşte et iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Yemeği ateşten indirmeye yakın tuzunu atıp 1-2 dakika daha kaynatınız. Barbunyaların suyu yüzeylerine inince servis tabağına boşaltıp sıcak olarak servis yapınız.

    Malzemeler

  • 2 kavanoz Tat Közlenmiş Patlıcan
  • 1 kutu Tat Doğranmış Domates
  • 2 çorba kaşığı Sek Tereyağı
  • 2 adet soğan
  • 1-2 adet kırmızı ve yeşilbiberi yıkayıp dilimleyerek Tat Haşlanmış Barbunya' ya katınız
  • Tuz
TAT'lı Bilgiler