Gazpachio (Soğuk Domates Çorbası)

Tat Domates Rendesi`ni, sarımsağı, soğanı, sirkeyi, zeytinyağını,çekirdekleri çıkarılmış salatalıkları, şekeri ve taze karabiberleri mikserde çırpınız ve Tat Domates Suyu ile karıştırınız. Hazırladığınız çorbayı buzdolabında 3 saat soğutunuz. Krutonları hazırlamak için tost ekmeklerini küp küp doğrayınız. Ekmekleri tavada kızdırdığınız tereyağında ve zeytinyağında kızartınız. Buzdolabından çıkardığınız soğuk domates çorbasının üzerine krutonları eklediğinizde farklı ve lezzetli çorbanız servise hazır olacak.

    Malzemeler

    • 4 küçük doğranmış salatalık
    • 2 adet doğranmış kırmızı soğan
    • 3 diş kıyılmış sarımsak
    • ¼ su bardağı zeytinyağı
    • 2 çay kaşığı şeker
    • Taze karabiber

      Krutonlar İçin
    • 10 dilim tost ekmeği
    • 60 gr Sek Tereyağı
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Domatesli Makarna Çorbası

Tat Domates Suyu’nu ve Tat Doğranmış Domates’i tencereye koyup kaynamaya bırakınız. Birkaç dakika orta ateşte kaynattıktan sonra makarna ve tuzu ilave ediniz. 8-9 dakika makarnaların çok pişmemesine dikkat ederek kısık ateşte kaynatınız. Taze fesleğenlerin bir bölümünü ayırıp kalanını ince ince doğrayınız. Kaşar peyniri rendeleyiniz. Ateşten almadan birkaç dakika önce taze çekilmiş karabiber, tuz ve fesleğenleri ilave ediniz. Sıcak olarak servis tabağına alınız. Üstüne ayırdığınız taze fesleğenleri serpip kaşar peynir rendesi ile servis yapınız.

    Malzemeler

  • 1 kutu Tat Doğranmış Domates
  • 2 şişe Tat Domates Suyu
  • 100 gr. SEK Kaşar Peynir
  • 200 gr. Pastavilla Bukle Makarna
  • Taze fesleğen

Domates Çorbası

Tat Domates Rendesi`ni, sarımsağı, soğanı, sirkeyi, zeytinyağını, şekeri ve taze karabiberleri mikserde çırpınız ve Tat Domates Suyu ile karıştırınız. Hazırladığınız çorbayı buzdolabında 3 saat soğutunuz. Krutonları hazırlamak için tost ekmeklerini küp küp doğrayınız. Ekmekleri tavada kızdırdığınız tereyağında ve zeytinyağında kızartınız. Buzdolabından çıkardığınız soğuk domates çorbasının üzerine krutonları eklediğinizde farklı ve lezzetli çorbanız servise hazır olacak .

    Malzemeler

  • 1 kutu Tat Doğranmış Domates
  • 1 şişe Tat Domates Suyu
  • 2 adet soğan
  • 200 ml. SEK Krema
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Karalahana Çorbası

Tat Haşlanmış Barbunya`yı süzünüz. Lahanaları yıkayıp ince ince doğrayınız. Sıcak suda birkaç dakika bekletip süzülmeye bırakınız. Tencereye tereyağı koyunuz. Eriyince mısır ununu ilave ediniz. Lahana, Tat Haşlanmış Barbunya, karabiber, tuz ve su ilave edip 30 dakika pişiriniz. Sıcak olarak servis yapınız.

    Malzemeler

  • 200 gr Tat Haşlanmış Barbunya
  • 40 gr Sek tereyağı
  • 1 kg karalahana
  • Tat Haşlanmış Nohut
  • 100 gr mısır unu
  • 1 lt su
  • Karabiber
  • Tuz

Adana Çorbası

Tencereye piliç göğüs ve suyu koyup kaynamaya bırakınız. Tavuk eti yumuşayınca kevgir yardımıyla çıkartınız ve lif lif ayırıp tekrar tencereye koyunuz. Tat Haşlanmış Nohutları süzünüz. Tat Domates Suyu ve Tat Domates Püresi ile beraber tencereye ekleyiniz. Tuz ve biber katınız. 20 dakika pişmeye bırakınız. Kuru kişniş ve sirke ilave ederek ateşten alınız. Taze kişnişi ince ince doğrayıp çorbanıza ekleyerek servis yapınız.

    Malzemeler

  • 200 ml. Tat Domates Suyu
  • 100 gr. Tat Domates Püresi
  • 200 gr. Piliç Göğüs
  • Tat Haşlanmış Nohut
  • 2 litre su
  • 50 ml. sirke
  • Taze kişniş
  • Kişniş
  • Karabiber
  • Tuz

Mısır Çorbası

Tavuk bulyonu 100 ml suda eritip tencereye piliç gçğüs, krema, karabiber ve tuz ekleyiniz.Kısık ateşte 20 dakika pişiriniz. 1 litre kaynar su ekleyip 5 dakika daha pişiriniz. Mısır ununu süte karıştırıp erimesini sağlayınız. Tat Mısır`ı süzünüz. Makarnaları bol tuzlu suda 8-9 dakika kadar diri kalacak şekilde haşlayınız.Haşlama suyu ile tencereye ekleyiniz. Sütlü mısır ununu ve mısırları da ekleyip birkaç dakika daha pişirerek ateşten alınız.Sıcak olarak servis yapınız.

    Malzemeler

  • 1 Kutu Tat Mısır Konserve
  • 400 gr kemiksiz piliç göğsü
  • 200 ml Sek süt
  • Tat Haşlanmış Nohut
  • 150 ml Sek krema
  • 100 gr Pastavilla linguine
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 10 gr mısır unu
  • Karabiber
  • Tuz
TAT'lı Bilgiler