Atıştırmalıklar ve Tatlılar

Sucuklu Simit

Simitleri 3 eşit parçaya böldükten sonra tekrar ortadan yatayına ikiye kesiniz. Kesilmiş simitlerin içlerine bir bıçak yardımıyla Tat Fırında Domatesli Ekmeküstü Harcı´nı sürünüz. Sucukları dilimleyip eşit miktarlarda soslu simitlerin üzerine diziniz. En son olarak simitlerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve kekik serpip 200 derecede ısıttığınız fırında sucuklu simitleri gratine ediniz ve sıcak olarak servis yapınız.

    Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı Tat Doğranmış Domates
  • 3 adet simit
  • 1 adet %100 Dana Maret Boncuk Sucuk
  • 1/2 su bardağı SEK Taze Kaşar (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Peynirli Domatesli Sıcak Kanepeler

Tost ekmeklerinin kenarlarını çıkartıp ortadan üçgen olarak kesiniz. Kesilmiş dilimlerin üzerine bir bıçak yardımıyla Tat Doğranmış Domatesi sürünüz. Küçük bir kasede ince çekilmiş ceviz, kıyılmış sarımsak, kırmızı pul biber ve rendelenmiş taze kaşarı karıştırıp eşit miktarda tost dilimlerinin üzerine koyunuz ve 200 derecede ısıttığınız fırında peynirler eriyip kızarana kadar tutup sıcak olarak servis ediniz.

    Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı Tat Doğranmış Domates
  • 8 dilim tost ekmeği
  • 1 su bardağı (rendelenmiş) SEK Taze Kaşar
  • 1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Fındıklı Krep

Kâsede süt, yumurta, un, Tat Fındıklı, ince çekilmiş fındık, kıyılmış sarımsak, tuz ve karabiberi bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırınız. Teflon bir tavayı az sıvı yağ ile yağlayıp kazıdıktan sonra bir kepçe yardımıyla krep harcından alınız ve kızgın tavada her iki tarafı kızarıncaya kadar pişiriniz. Pişen fındıklı kreplerin içine lor peynirini koyup zarf gibi katladıktan sonra sıcak olarak servis ediniz.

    Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı Tat Fındıklı
  • ½ lt SEK süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • ½ su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 3 diş sarımsak
  • Rendelenmiş lor peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Domatesli Yuvarlak Otlu Top Ekmek Roll Hamuru

Derin bir kâseye yumurta, un, yoğurt, kabartma tozu, Tat Doğranmış Domatesi, kişniş, tuz ve karabiberi mikser yardımıyla karıştırınız. Daha sonra içine kıyılmış taze nane, maydanoz, dereotu, taze soğan sapı ve rendelenmiş beyaz peynir ekleyip tahta kaşık ile karıştırınız. Hazırladığınız hamuru arzu ettiğiniz boyda parçalar koparıp yuvarlayınız (hamur ele yapışıyorsa azar azar un ilave ediniz). Ekmekleri yağlanmış tepsiye diziniz. Üzerlerine bıçak ile yatay üçer çizgi çekip bir fırça ile yumurta sarısını sürünüz. En son olarak ekmeklerin üzerine susam serpip 185 derecede ısıtılmış fırında pişirip üzerleri kızarana kadar tutunuz ve sıcak olarak servis ediniz

    Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı Tat Doğranmış Domates
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı SEK Yoğurt
  • ½ demet taze nane
  • 1 paket kabartma tozu
  • ½ demet taze dereotu
  • ½ demet taze maydanoz
  • 4 adet taze soğan sapı
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 su bardağı SEK Beyaz Peynir (rendelenmiş)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Çörek Otu
  • Yumurta Sarısı

Domatesli Peynirli Köy Ekmeği

Derin bir kaseye yumuşamış SEK Tereyağı`nı, unu, sütü, rendelenmiş SEK Kaşar Peyniri`ni, kekiği, kuru naneyi, fesleğeni, kabartma tozunu, Tat Doğranmış Domatesi, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurunuz. Hamur elinize yapışmaya devam ederse, ele yapışmayacak hale gelene kadar azar azar un ekleyebilirsiniz. Arzu edilen boyda ekmeğe şekil veriniz. Daha sonra ekmeğin üst tarafına bir bıçak yardımıyla Tat Doğranmış Domatesi sürüp susam serptikten sonra ekmekleri yağlanmış tepsiye diziniz.

    Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı rendelenmiş SEK Taze Kaşar
  • 250 ml SEK süt
  • 2 yemek kaşığı Tat Doğranmış Domatesi
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 paket kabartma tozu
  • 75 gr SEK Tereyağı
  • Tuz-karabiber
  • 2 yemek kaşığı Tat Domates Fırın Ekmek Üstü
  • Susam

Cevizli Domatesli Tuzlu Kek

Derin bir kâseye yumurta, yumuşamış tereyağı, kabartma tozu, rendelenmiş peynirin yarısı, tuz ve karabiberi koyup mikser yardımıyla iyice karıştırınız. Hazırladığınız kek harcını, margarinle yağlanmış kek kalıbına alıp üzerine Tat Fırında Domatesli Ekmek üstü Harcı koyunuz ve kaşığın sırtı ile kek harcını, üzerine yayınız. Ekmek üstünün üzerine kalan rendelenmiş taze kaşarı dökünüz. En son olarak iri çekilmiş cevizleri ve kekiği serpiniz. Tuzlu keki 185 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirip dilimledikten sonra ılık olarak servis ediniz.

    Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı Tat Fırında Domatesli Ekmek üstü Harcı
  • 3 adet yumurta
  • 125 gr. SEK Tereyağı
  • 1 su bardağı SEK Yoğurt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı SEK Taze Kaşar (rendelenmiş)
  • ½ su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • Tuz
  • Karabiber

Aşure

Buğdayı bir gün öncesinden ıslatınız. Buğdayın suyunu süzüp pirinç ve ince kıyılmış portakal kabuğu ile beraber haşlayınız. Tat Haşlanmış Nohut ve Tat Haşlanmış Fasulye´yi koyup kaynatmaya devam ediniz. Şekeri ekleyiniz. Üzümü yıkadıktan sonra ilave ediniz. Ateşten almadan 5-10 dakika önce küçük doğranmış incir, kayısı, gülsuyu ve vanilyayı koyunuz. Kaselere boşaltıp dövülmüş fındık, tarçın ile süsleyip servis yapınız.

    Malzemeler

  • 200 gr Tat Haşlanmış Fasulye
  • 200 gr Tat Haşlanmış Nohut
  • 3 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 10 tane incir
  • 10 tane kayısı
  • 1 portakal kabuğu
  • 3 yemek kaşığı gül suyu
  • 1 paket vanilya
  • 150 gr fındık
  • 6 su bardağı şeker
  • Tarçın

Fırında Ekmek Üstü Kanepeler

Fırını 200 derecede ısıtınız. Şekilli kalıplar ile ekmekleri kesiniz. Beyaz peyniri çatal ile eziniz ve Tat Fırında Domatesli Ekmeküstü Harcı ile karıştırınız. Üzerlerine Tat Fırında Domatesli Ekmeküstü Harcı´ndan sürerek 5-10 dakika kızartınız. Sıcak olarak servis yapınız.

    Malzemeler

  • 1 kavanoz Tat Fırında Domatesli Ekmeküstü Harcı
  • 20 dilim ekmek
  • 200 gr Sek Beyaz Peynir

Cevizli Ezmeli Ekmek Dilimleri

Ekmek dilimlerini üçgen parçalara ayırınız. Üzerlerine Tat Cevizli Ezme´den sürüp servis yapınız.

    Malzemeler

  • 1 kavanoz Tat Cevizli Ezme
  • 10 dilim ekmek
TAT'lı Bilgiler