Likopenli Gıdalar Nasıl Tüketilmeli?

Likopen insan vücudu için önemli bir besin takviyesidir. Güzelliğinizden sağlığınıza kadar kaliteli bir yaşamın anahtarıdır adeta…

Bu doğal anahtarı doğru şekilde kullanarak sağlığınız için daha fazla yarar sağlamak istiyorsanız bu önerilere kulak vermelisiniz…

#

Likopenli gıdaları özellikle de domates ve domates ürünlerini tüketirken dikkat etmeniz ve var olan faydalarını daha da arttırmanız için yapmanız gerekenler oldukça basit.

  • Likopen içeren besinleri doğal yağlar ile birlikte tüketirseniz vücudunuzun daha iyi ve daha fazla likopen almasını sağlamış olursunuz.
  • Yapılan çalışmalarda domates suyunun ısıtılıp zeytinyağı ile karıştırıldığında ısıtılmamış haline göre içinde daha fazla likopen barındırdığı görülmüştür.
  • Örneğin domates salçasının ısıl işlem görmesi onun içindeki likopen miktarını arttırıyor. Böylece domates salçasını özellikle de doğal yağlar ile birlikte tüketmek vücudunuza yeterli miktarda likopenin girmesini sağlayabilir.
  • Sabahları ısıtılmış ve üzerinde zeytinyağı gezdirilmiş domates yiyerek güne başlayabilirsiniz.
  • Sebzeli bir sandviçe ketçap ekleyebilir, salatalarınızı kurutulmuş domatesle lezzetlendirebilirsiniz.
  • Makarnaların üzerine domates sosu, yemeklerde ise domates salçasını bol miktarda kullanabilirsiniz.
  • İçecek olarak sıklıkla domates suyu tüketebilirsiniz
  • Domates püresi, salçası ve domates suyu ile yapılmış sosları hemen hemen her yemeğiniz için kolaylıkla uygulayabilir ve daha bol yiyebilirsiniz.
TAT'lı Bilgiler