Domates’in Besin Değeri Ve Tüketim Miktarı

Domates dünyanın hemen hemen her mutfağının vazgeçilmez rengi ve lezzetidir. Eğer domates olmasaydı birçok lezzetli yemekten mahrum kalmış olacak ve böylesine eşsiz lezzetlerle tanışmamış olacaktık.

Rengi, tadı, kokusu ve her yemeğe yakışan ayrıcalıklı halleri ile domates mutfağımızın bir mucizesi olarak hayatımızda önemli bir yerde.

#

Domates tüm bu gösterişli özelliklerinin yanısıra aralarında C vitamini, A vitamini, potasyum ve folik asidin bulunduğu birçok madde içerir. Ve elbette bunların her birinin insan vücuduna olan katkısı asla paha biçilemez.

Domatesin en çok sevildiği mutfak ise Akdeniz mutfağıdır. Bunun nedeni ise Akdeniz mutfağını sağlıklı kılan zeytinyağı ile birlikte domates ve domates ürünlerinin çok kullanılması ve yemeklere kattıkları muhteşem lezzettir.

Domatesin içindeki muhteşem koruyucu güç likopen ise sadece domatesin kendisinde değil, domates suyu, domates salçası, ketçap ve her türlü domatesli yemek ve soslarda da bol miktarda bulunmaktadır.

Daha sağlıklı olmak, kaliteli ve uzun bir yaşam sürmek için bir ömür boyu tüketmekten asla vazgeçmemeniz gereken tek besin domatestir. Güçlü antioksidan özelliği ile sizi tüm kötü hastalık risklerinden korur ve uzun süreli bir sağlık garantisi verir.

Günde en az bir ya da iki domates tüketmek ile birçok kanser türünden, güneşin zararlı etkilerinden, yaşlanmaktan ve daha birçok hastalıktan korunmayı sağlayabilirsiniz.

Kırmızıdan gelen mucize ile sizde sağlıklı bir hayatın keyfini sürün!

TAT'lı Bilgiler